Viktigt att tänka på

När man utför motocross så finns det vissa saker man måste tänka på. Det handlar nämligen inte endast om att man måste ta hand om sitt fordon utan man måste även ta hand om sig själv. Om man inte är på topp så kommer det vara svårt att prestera på topp hur mycket man än vill. Här kommer några tips för dig som känner att du behöver hjälp med att komma igång med att ta hand om dig själv. Tänk på att de här sakerna är väldigt individuella och i vissa fall kanske saker passar bättre för en del men sämre för andra. Man får därför ta det lugnt och känna sig fram tills man hittar det som passar en själv bäst!

Hitta inre ro för att kunna fokusera bättre

När det väl är dags för ett race så kan det vara många tankar som far runt i huvudet. Det är inte alltid enkelt att hålla nerverna i styr men det här är faktiskt något som man kan träna på! Genom att utöva meditation eller någon annan form av meditativ aktivitet kan man lära sig hur man motar bort negativa tankar och hur man släpper fram de positiva. För en del kommer det vara enkelt att finna inre ro medan det kan ta flera år för andra att komma till samma insikt. Men det handlar mest om att man inte ska ge upp och låta allting ta sin tid. Om man inte känner att yoga eller meditation är något som man brinner för så kan det räcka med att man går på massage några gånger i månaden och därmed uppnå samma effekt. I vissa fall har faktiskt motocross visat sig ha samma effekt som terapi. Det finns ännu inga studier som visar på att det här verkligen stämmer, men om det funkar för en person så är det ju bra nog!

Regelbundna hälsokontroller

När man utövar en sport regelbundet kanske man tycker att man inte alls behöver gå och kolla synen. Men eftersom man kanske känner en bana bättre än en annan så kan det vara så att man kör lite på automatik och då kan det uppstå stora problem om man kommer till en ny bana om man råkar ha problem med synen till exempel. Därför bör man gå på regelbundna kontroller och se till att man hela tiden är frisk som en nötkärna. Självklart kan man åka på en förkylning någon gång ibland och det finns ju tyvärr inget botemedel mot detta utan man måste bara vila och se till att man återhämtar sig ordentligt innan man ger sig ut på banan igen. Om inte kroppen är på topp så kommer du inte kunna prestera på topp under tävlingarna.