Motocross

Doften av bensin, jord och olja. Det smattrande ljudet från urstarka motorer på upp till 450 kubik. Publikens jubel och applåder. Tunga ljudliga suckar från publiken när en förare går omkull eller gör en snygg omkörning. Höga långa hopp över kullar och gupp. Ja, motocross är verkligen en mycket hänförande sport och det är en upplevelse att se, höra och njuta på plats, det är ingen fråga om det.

Tyvärr kan inte alla som önskar se och uppleva denna härliga sport på plats. Vad finns då att göra? Tja, men kan följa sporten via live stream (Strömmad media). Idag är detta en utmärkt möjlighet att följa denna fina sport på nära håll. Man kommer tätt inpå racen och får följa med in bakom kulisserna. In i depån och se hur en motorjustering går till eller hur en punktering fixas. Har föraren ont efter sin svåra vurpa? Kan han prata och själv berätta om sitt tillstånd? Varför sladdade han av banan? Hur ser han på konkurrenterna? Vad finns att säga om banförhållandet, vädret, publiken, prispengarna, uppslutningen och så vidare. Alla dessa frågor och många mer kan tittare från första parkett följa och höra ifrån bekvämligheten i sitt eget hem via en valfri skärm. Live streamade lopp eller race är en fröjd att njuta av och på siter som Unibet Live Sport kan man även spela på racen. Vill man läsa mer om sporten kan vi rekommendera

BBC Motocross som är en bra sida om motocross. (På engelska).

Sverige har en lång och fin tradition av duktiga motocrossförare. Håkan ”Carla” Carlqvist måste man givetvis lyfta fram som en fanbärare utan dess like. Många är de som följt hans strävanden på motocrossbanor runt om i världen. Håkan Carlqvist är väl den som har sett till att intresset för motocross i Sverige är grundmurat och att vi är många som gärna följer de olika racen, nu i modern tid via live streaming. Det betyder att idag finns det ca 5 000 licenserade förare och många tusen fler hobbyåkare som tar bågen och kör ute i skog och mark och på olika banor runt om i landet. Intresseorganisationen ”Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet” har mycket bra information på sin hemsida om allt som rör sporten och reglerna kring den. Där finns information om var man kan hitta olika banor och vad man själv kan göra för att börja åka om man är intresserad av det. Titta gärna in på deras hemsida http://www.svemo.se/sv/Grenar/Motocross/PresentationMotocross/, för att fördjupa dig i denna svenska intresseorganisations hemsida.

Genom åren har många satsningar på sporten gjorts, till exempel 2006, 2006, och nu finns möjligheten att njuta av den spänning som sporten har att erbjuda och det är nu glädjande att konstatera att live streaming av lopp ( ”Live Streaming of Races”) är en utmärkt möjlighet att på nära håll följa sporten kontinuerligt. Är det tidskrävande eller kostar det för mycket att resa land och rike runt för att följa sporten, eller du tycker att Novemberkåsan är för kall och lerig, (även om det är just det som många älskar), så ska du nu verkligen känna dig varmt välkommen till denna möjlighet. Mera live streamade race åt folket!